'T GroenBeleven

Kom naar onze serre kijken in het prachtige Nevele!

'T groen plantenparadijs

Het tuinbouwbedrijf van Goderick Meuninck heeft een serre van 4300m² waar diverse warme kasplanten gekweekt worden. Een assortiment van alle planten die wij in onze serre hebben staan vindt u hier. Eenmaal volgroeid worden deze planten naar het buitenland geëxporteerd, voornamelijk naar Europese landen. Op het bedrijf heeft geen enkele plant een bloem, dus de schoonheid van de plant komt van zijn blad, uitzicht, kleurschakering. De planten worden dagelijks met de nodige zorg behandeld. We proberen onze kasplanten te kweken op een duurzame manier.


Meer info >

Bezoek en beleef
't groen

Heb je zin om eens in de schoenen te staan van een bloemist? Wil je eens zien hoe het eraan toegaat in een serre? Kom dan zeker eens langs in ons serrepaleis. Je kan het volledig proces van leeg potje tot verkoopbare plant, tijdens het bezoek meevolgen. We zijn deel van de Wereld van Beleef de boerderij die klein en groot warm wil maken voor alles wat groeit en bloeit op een bloemisterij. We bieden voor een halve dag arrangement aan waar wij op een speelse manier jullie warm maken voor ons tuinbouwbedrijf.


Meer info >

Zorg in 't groen


Sedert 2012 heeft het bedrijf het engagement aangegaan om niet alleen zorg te dragen voor de planten binnen het bedrijf, maar ook om te zorgen voor kwetsbaren in de maatschappij en zo werd het een "zorgboerderij". Kwetsbaren kunnen mensen zijn met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een psychiatrisch probleem, jongeren uit de bijzondere jeugdzorg... Op het bedrijf kunnen deze mensen meehelpen op het bedrijf en ervaren zij dingen die zij in het normale zorgtraject niet beleven, onder andere: de rust die het groen uitstraalt, de zorg voor een plant, zinvolle daginvulling ...


Meer info >

Kamperen in 't groen


Sedert 2020 kan je bij ons ook komen kamperen! Kom jij graag eens kamperen, dan kan dit zeker! Wij zijn niet het volledige jaar open, enkel van mei tot en met september. Enerzijds kan je gewoon met je tentje langskomen en het ergens op onze weide opstellen. Hiervoor betaal je 12 euro per persoon en voor kinderen jonger dan 12 betaal je 8 euro per persoon. Daarnaast kan je ook in onze caravans terecht. Deze werden allemaal opgeknapt door ons en hebben elk een specifieke kleur gekregen. In totaal kost een overnachting in de caravan 45 euro voor twee personen. Elke caravan biedt plaats voor twee à drie personen.


Meer info >Zaterdag thuisverkoopElke zaterdag tussen 8u30 en 12u verkopen wij de plantjes van eigen kweek. Heb je zin om je huis wat op te fleuren met een frisse luchtzuiverende kamerplant? Aarzel dan zeker niet om eens langs te komen. De planten die we verkopen kunnen verschillen van week tot week, en verkopen wij aan zeer schappelijke prijzen. Zie een overzicht van de planten die wij kweken hier. Steun dus een lokale handelaar en koop je plantjes rechtstreeks van de bron!

Wij hopen jullie te zien zaterdag, Tot dan!


Over onze serre

Het sierteeltbedrijf 't plantenparadijs 'T Groen Beleven heeft al heel wat jaartjes op de teller en heeft al een rijke historie. Het tuinbouwbedrijf van Goderick Meuninck heeft een serre van 4300m² waar diverse warme kasplanten gekweekt worden. Een assortiment van alle planten die wij in onze serre hebben staan vindt u hier. Eenmaal volgroeid worden deze planten naar het buitenland geëxporteerd, voornamelijk naar Europese landen. Op het bedrijf heeft geen enkele plant een bloem, dus de schoonheid van de plant komt van zijn blad, uitzicht, kleurschakering. De temperatuur in de serre staat ingesteld op 22°C dagtemperatuur en 20°C nachttemperatuur. De serres worden verwarmd met gas en de elektriciteit wordt deels opgewekt door de eigen zonnepanelen. Door die hoge temperatuur is het aangenaam werken in de serre tijdens de wintermaanden en door het vele glas en groen is er steeds het gevoel dat je buiten werkt. In de zomermaanden zorgt de beregening van de planten en de verduisterende schermen voor extra afkoeling. De planten krijgen steeds regenwater, dit wordt opgevangen via goten aan de serres en dan verzameld in een open vijver en een grote bassin. In totaal kan bijna 2 miljoen liter regenwater gestockeerd worden.Bij ons op kamp? Het kan!

Al een aantal jaar sluimerde bij Annemarie het idee om jeugdverenigingen te laten kamperen op het bedrijf. Toen in het voorjaar van 2019 beslist werd dat een aantal jeugd-zomerkampen niet konden doorgaan in de Ardennen, werd de nationale oproep "SOS zomerkamp" gelanceerd waarin land- en tuinbouw werd aangesproken om hun bedrijf open te stellen voor jeugdkampen. Onmiddellijk heeft Annemarie daarop ingetekend en een paar dagen later had ze reeds bezoek van de Chiro van Burcht. Deze jeugdvereniging was direct gecharmeerd door de groene weide en bijhorende serres en magazijnen en de eerste reservering was een feit. Vlug werden er nog toiletten en een wasgoot gebouwd, want Annemarie en Goderick vonden dat dit een aanwezige basisuitrusting moest zijn. 20 juli werd de weide omgetoverd tot een tentenkamp en het magazijn deed dienst als eetzaal. Bijna 100 man streek neer in Nevele, iets wat ze daar nog niet gewoon waren. Het tentenkamp had veel bekijks en zelfs de pers had er veel belangstelling voor. Zowel de tv als de kranten hebben aan het plantenparadijs een bezoek gebracht. Zowel de chiroleden, als Annemarie en Goderick hebben een heerlijke tijd gehad gedurende die elf dagen. Het was wat zoeken en behelpen voor beiden, maar zeker een unieke ervaring. De regendouche in de serre vol groene planten was voor de jeugd zeker onvergetelijk en de gezellige drukte op het bedrijf was voor Annemarie en Goderick zeer aangenaam. Deze onverwachte opstart van het kamperen op hun bedrijf is zo goed meegevallen dat ze direct besloten hebben om hiermee verder te gaan.


Meer info >