Bij ons op kamp? Het kan!

Al een aantal jaar sluimerde bij mij, Annemarie, het idee om jeugdverenigingen te laten kamperen op het bedrijf. Toen in het voorjaar van 2019 beslist werd dat een aantal jeugd-zomerkampen niet konden doorgaan in de Ardennen, werd de nationale oproep “SOS zomerkamp” gelanceerd waarin land- en tuinbouw werd aangesproken om hun bedrijf open te stellen voor jeugdkampen. Onmiddellijk heb ik daarop ingetekend en een paar dagen later hadden we reeds bezoek van de Chiro van Burcht. Deze gedupeerde jeugdvereniging was direct gecharmeerd door de groene weide en bijhorende serres en magazijnen en de eerste reservering was een feit. Vlug werden er nog toiletten en een wasgoot gebouwd, want we vonden dat dit een aanwezige basisuitrusting moest zijn. Ondertussen hebben we ook nog douches geïnstalleerd, dus comfort gegarandeerd. 

Ons eerste kamp

Op 20 juli 2019 werd onze weide omgetoverd tot een tentenkamp en ons magazijn tot eetzaal. Bijna 100 man streek neer in Nevele, iets wat we hier nog niet gewoon waren. Het tentenkamp had veel bekijks en zelfs de pers had er veel belangstelling voor. Zowel de tv als de kranten hebben aan het plantenparadijs een bezoek gebracht. Zowel de chiroleden, als wij hebben een heerlijke tijd gehad gedurende die elf dagen. Het was in het begin wat zoeken en behelpen voor beiden, maar zeker een unieke ervaring. De regendouche in de serre vol groene planten was voor de jeugd zeker onvergetelijk en de gezellige drukte op het bedrijf was voor ons zeer aangenaam. Deze onverwachte opstart van het kamperen op ons bedrijf is zo goed meegevallen dat we direct besloten hebben om daarmee verder te gaan. We hebben ons dan ook meteen ingeschreven op www.jeugdverblijven.be .

Onze accomodatie

Wij hebben een groot weiland naast onze serres van 10 000 m² waar gemakkelijk meerdere tenten opgezet kunnen worden. We hebben grote bergplaatsen en ruimtes waar gegeten, gedronken en eventueel geslapen kan worden. Daarboven habben we een vijver waar de leden zich kunnen verfrissen en ook zijn er nieuwe toiletten en douches voorzien. Maar het beste van allemaal is ons sproeisysteem dat gebruikt kan worden als douche! Een top attractie op ons vorige kampen. De leden kunnen dan ook direct eens kennis maken met het leven in het groen in de serre. 

Ook in de buurt kan je eens rondsnuiven in het Oost-Vlaamse platteland. Zo is er altijd wel iets te doen in Deinze en omgeving! Wij zullen jullie warm ontvangen en je kan ons altijd vragen stellen over de serre of wat er allemaal te doen is hier in de buurt. Alle details kan u vinden op de website van jeugdtoerisme . Alle gegevens van het terrein en de reservatiegegevens staan vermeld op deze site. We hopen in de toekomst nog vele kampen te mogen ontvangen in ons plantenparadijs want de jeugd houdt ons jong.