Onze Serre

Werken en leven in het groen,
kan wonderen doen!

Ons tuinbouwbedrijf

Het sierteeltbedrijf ‘t plantenparadijs ’T Groen Beleven heeft al heel wat jaartjes op de teller en heeft al een rijke historie. Het tuinbouwbedrijf van Goderick Meuninck heeft een serre van 4300m² waar diverse warme kasplanten gekweekt worden. Een assortiment van alle planten die wij in onze serre hebben staan vindt u hier. Eenmaal volgroeid worden deze planten naar het buitenland geëxporteerd, voornamelijk naar Europese landen. Op het bedrijf heeft geen enkele plant een bloem, dus de schoonheid van de plant komt van zijn blad, uitzicht, kleurschakering…

Hoe wij dit doen

In onze serre proberen wij op een ecologische en duurzame manier kamerplanten te kweken. De planten worden dagelijks met de nodige zorg behandeld. We proberen het gebruik van pesticiden en andere chemische producten zo laag mogelijk te houden. Zo kweken wij onze kasplanten op een duurzame manier. Bij de overname van het bedrijf in 1993 was er maar één plantensoort aanwezig, namelijk de Dieffenbachia. Door de jaren heen en op vraag van de markt heeft het bedrijf het aantal planten uitgebreid.


Onze planten


Groene planten staan erom bekend dat ze luchtzuiverend zijn en zijn dus ideaal om bureaus, ziekenhuiskamers, klaslokalen, kortom alle binnenruimten waar mensen in vertoeven te zuiveren van schadelijke stoffen. In het artikel van De Standaard (2017) "De beste planten om de lucht in huis te zuiveren" wordt verwezen naar een NASA-onderzoek waarin de luchtzuiverende werking van kamerplanten wordt bevestigd. Bij de best zuiverende planten uit het NASA-artikel zijn er een aantal soorten die op het bedrijf geteeld worden en die verder in de aanbodslijst het extra label LZ (luchtzuiverend) meekrijgen, wat wil zeggen dat ze bij de besten scoren qua zuivering. Zo fleurt u dus niet alleen de kamer op met een plant maar helpt het u ook doorheen de dag.


Dieffenbachia Camilla
Chlorophytum LZ
Aglaonema LZ
Scindapsus joy LZ
Scindapsus species LZ
Philodendron Scandens LZ
Ficus repens
Fitonia
Zamioculcas