Over Ons

Een familiaal kasplantenbedrijf,
met een hart voor groen.

Geschiedenis

Het sierteeltbedrijf ‘t plantenparadijs ’T Groen Beleven heeft al heel wat jaartjes op de teller en heeft al een rijke historie.
Toen Goderick de studierichting tuinbouw volgde te Melle was er een stage in de opleiding voorzien. Zo kwam hij begin de jaren tachtig in contact met het sierteeltbedrijf waar hij na de stage verder bleef werken omdat het werken in het groen hem wel beviel. Na 11 jaar loondienst was de tijd rijp om het bedrijf zelfstandig verder te zetten dus sedert 1 januari 1993 zijn Annemarie en Goderick de eigenaars van het sierteeltbedrijf waar er groene kamerplanten geteeld worden.
Doorheen de jaren hebben ze niet alleen het bedrijf wat uitgebreid, maar ook het gezin werd uitgebreid met de komst van twee dochters Valentine en Amarylis.

Onze visie

Oorspronkelijk was er enkel de zorg voor de planten in het bedrijf, maar stilaan kwam daarnaast ook de zorg voor mensen met een beperking en werd het een “mooi zorgboerderij”. Later kwam het engagement om het bedrijf open te stellen voor het grote publiek en werd het een” kijk- en beleefboerderij”. Sedert de oproep “ SOS zomerkamp” staat het bedrijf ook open om kampeerders te ontvangen en mag het bedrijf als “kampeerboerderij” aanzien worden. Er is altijd wel leven of iets te beleven in het plantenparadijs niettegenstaande planten niet kunnen communiceren of reageren. Het groen van de planten heeft voor elke doelgroep een andere betekenis of een andere beleving ...


Maar één ding is zeker : zonder groen is er geen leven mogelijk op deze aarde.


Foto's van 'T Groen Beleven