Zorgboerderij

Werken en leven in het groen,
kan wonderen doen!

Zorgboerderij

Sedert 2012 heeft het bedrijf het engagement aangegaan om niet alleen zorg te dragen voor de planten binnen het bedrijf, maar ook om te zorgen voor kwetsbaren in de maatschappij en zo werd het een “zorgboerderij”. Kwetsbaren kunnen mensen zijn met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een psychiatrisch probleem, jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, jongeren die schoolmoe zijn, (ex)verslaafden, dementerende ouderen, asielzoekers, kansarmen, langdurig werklozen, tienermoeders, enzovoort. Op het bedrijf kunnen deze mensen meehelpen op het bedrijf en ervaren zij dingen die zij in het normale zorgtraject niet beleven, onder andere: de rust die het groen uitstraalt, de zorg voor een plant, zinvolle daginvulling en daaraan gekoppeld voldoening, vast ritme en duidelijke structuur in hun leven, andere omgeving: weg van instelling, school … weg van de zorgen.

Zorgboerderij camping

Welkom op onze unieke zorgboerderij camping, speciaal ingericht voor mensen met een beperking. Temidden van rust en groen bieden wij volledig uitgeruste caravans aan voor ons gereduceerd tarief van slechts €36 per nacht voor twee personen. Een extra persoon in dezelfde caravan is 12 euro voor een volwassene, en 8 euro voor een kind.

Liever kamperen in je eigen tent? Dat kan! Voor slechts €9 per nacht bieden we een mooie plek aan onder de sterren. Voor kinderen bedraagt dit €6. 

Al onze faciliteiten zijn ontworpen met aandacht voor comfort en toegankelijkheid. Hier combineren we de schoonheid van de natuur met zorg en gemeenschapszin. Kom en beleef een onvergetelijke vakantie waar gastvrijheid en zorg centraal staan. Uw ontspannen uitje wacht op u!

Ondersteunende organisatie

Steunpunt Groene Zorg zorgt ervoor dat kwetsbaren in contact gebracht worden met een zorgboerderij in hun omgeving. Deze instantie is de onmisbare schakel in het zorgproject en heeft al voor veel geslaagde zorgprojecten gezorgd. Zo zijn er in het verleden al verscheidene personen te gast geweest op het bedrijf, allen met een andere zorgvraag. Sommige zijn slechts enkele weken langsgekomen terwijl anderen al meer dan 5 jaar kind ten huize zijn in ’t plantenparadijs. Niet alleen de zorgvrager heeft baat bij het bezoek aan het bedrijf maar ook voor de zorgboer is dat meer dan een verrijking. Naast de hulp, het gezelschap, het plezier … ervaar je als zorgboer steeds weer de dankbaarheid van deze kwetsbaren in de maatschappij, iets wat onbetaalbaar is en voor voldoening zorgt.